BEL ONS VOOR EEN AFSPRAAK:
071-361 33 42

Aircoservice

Airconditioning in de auto biedt u ieder seizoen comfort en veiligheid. Een aangename temperatuur in de zomer zorgt immers voor een beter concentratievermogen. En de airco voorkomt in de winter dat de ruiten beslaan. Het is dus van belang om uw airco optimaal werkend te houden. Regelmatige controle is daarom noodzakelijk, en het voorkomt onnodige schade aan uw auto.

Hoe werkt de airco?

Het meest bekend is het feit dat airconditioning koele lucht in de auto verspreidt. De airconditioning maakt hierbij gebruik van de lucht in de auto zelf of de lucht van buiten de auto. De lucht wordt aangezogen en over een gekoelde warmtewisselaar (verdamper) geleid, waardoor de temperatuur van de lucht wordt veranderd. Daarbij wordt ook het vocht uit de aangezogen lucht gehaald. De luchtvochtigheid verlaagt hierdoor; het is minder benauwd in de auto en het voorkomt dat de ruiten beslaan. Dankzij de airco kunnen ook ruiten die al beslagen zijn condensvrij worden gemaakt.

Hoe herken ik een slecht werkende airco?

Wordt uw airco ‘s zomers minder koud, of het duurt langer voordat uw ramen condensvrij zijn in de winter? Dat zijn de eerste tekenen dat uw airco een onderhoudsbeurt nodig heeft. U voorkomt dan vervelende luchtjes en dure reparaties.
Zelfs een goed werkende airco lekt elk jaar gemiddeld 8% koudemiddel. Na verloop van tijd merkt u dit aan de minder wordende koelcapaciteit.